Det er aldrig behageligt, når du oplever et dødsfald blandt én af dine nærmeste. Du er nødt til at give dig selv lov og tid til at sørge, men samtidig er der en række praktiske og juridiske ting, der skal på plads.

Men hvordan får du styr på alt det?

Få hjælp af en bedemand

Når du står og mangler overblik og overskud, så er det en rigtig stor hjælp at kontakte en bedemand. En bedemand hjælper lige præcis med at få styr på alt det, der kommer efter et dødsfald. Det er derfor din højre hånd i en svær tid.

Det gælder alt fra at kontakte en præst til at bestille bårebuket. Når du ikke selv har fuldstændig overblik over, hvad du skal gøre, så hjælper din bedemand dig. Desuden virker en bedemand som en god støtte og er vant til at være sammen med mennesker, der sørger over et tab.

Få styr på behandling af dødsbo

En bedemand hjælper med alt, hvad der har med en afsked at gøre, men derudover er du også nødt til at få styr på det efterladte dødsbo. I forhold til dødsbobehandling er der en række juridiske forhold, der skal tages stilling til og arbejdes igennem.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du får styr på det, så er det en god idé med noget advokathjælp. En advokat rådgiver også eventuelt i fordeling af arv, hvilket i nogle tilfælde er nødvendigt.

Det efterladte dødsbo skal også tømmes på et tidspunkt. Det er meget individuelt, hvordan folk har det med det. Nogle har det svært med at gennemgå afdødes ting, mens andre synes det er en god måde at bearbejde på.

Derfor handler det for dig om at vurdere, hvad du har det bedst med. Om det er at klare det selv eller at få nogle professionelle til det.