I en travl og hektisk hverdag kan det være svært at finde tid og energi til kvalitetstid sammen med dit barn. Du kender måske selv til, hvor let hverdagen præges af rutiner og vaner. Savner du kvalitetstid med dit barn, men ved du ikke, hvad I kan lave for at bringe jer tættere sammen? Så skal du blot læse med videre.

Tag ud af huset og oplev noget sammen

Det kan være svært at finde på nye ting at lave sammen, når man bare er derhjemme. Derfor er det en rigtig god idé at tage ud af huset og opleve nogle ting sammen. Her er et par idéer til aktiviteter og oplevelser, du frit kan lade dig inspirere af:

  • Besøge en ny legeplads, I ikke har leget på før.

  • Tag i skoven og se, hvad I finder på jeres vej.

  • Tag til et arrangement såsom cirkus eller i biografen, hvis dit barn er gammel nok til det.

Leg sammen med dit barn

Selvom legetøj såsom legetøjsbiler er lavet til børn, så kan det give rigtig god mening, hvis du nogle gange også leger sammen med dit barn. I kan eksempelvis køre rundt med legetøjsbiler i metal på legetæppet med vejbaner på eller bygge et puslespil sammen. Fremfor at dit barn leger selv, kan du tage del i legen, og det er der gode grunde til at gøre:

  • Dit barn får udfordret sine sociale evner, når I snakker sammen.

  • Legen bliver meget sjovere.

  • I bliver bragt tættere sammen.

Samvær uden elektroniske apparater

Vi – store som små – bruger alskens elektroniske apparater i løbet af dagligdagen til blandt andet underholdning. Det kan få samværet med dit barn til at føles distanceret. Derfor er det en god idé nogle gange at tilbringe tid sammen med dit barn uden elektroniske devices, hvis du ønsker at komme tættere på dit barn.