Som forældre er der mange forskellige ting, som man skal lære sit barn. En af dem er, hvordan man cykler. Dette er noget, som mange forældre ser frem til. Det er helt sikkert også noget, som dit barn glæder sig til at kunne. Læs videre her for at finde guiden til, hvordan du lærer dit barn og cykle.

Den rette cykel

For at kunne lære dit barn at cykle, kræver det forskellige ting. det kræver blandt andet en ordenlig cykel, som barnet kan lære at cykle på. det er vigtigt, at denne cykel er tilpasset til barnets højde, så der er bedst mulige forudsætninger for cykeltræningen. Du kan finde børnecykler her.

En god cykel vil gøre det lidt nemmere for dig barn, når han eller hun skal lære at cykle. Det kan dog være en fordel at begynde allerede, når barnet ikke er særligt gammelt. Her kan du give barnet en løbecykel. Denne giver nemlig et godt grundlag for at lære og cykle senere hen, da den er med til at give barnet en god balance. Når du først hat fået fat i den cykel, som dit barn skal lære og cykel på, handler det faktisk bare om at komme i gang.

Hav en masse tålmodighed

Når dit barn skal lære og cykle, er det vigtigt, at du er meget tålmodig. Det er nemlig ikke sikkert, at det er noget der lykkedes lige med det samme. Sæt derfor gerne god tid af, så der ikke skal stresses.

Det kan være en fordel at benytte et kosteskaft bag på cyklen, når du skal lære dit barn at cykle. På den måde kan du hjælp dem med at holde balancen, så de til sidst kan køre helt selv. Giv dit barn god tid til at vænne sig til at cykle, og giv først slip på kosteskaftet, når de er klar til det.