Mange forældre har svært ved at forstå de signaler, som deres børn sender. Især i teenager årene, når børnene er blevet trætte af, at være børn og hurtigt vil være voksne, kan der opstå kommunikationsproblemer mellem barn og voksen. Puberteten er godt undervejs og hormonerne flyver til højre og venstre, samtidigt med at der et pres fra skole, venner og familie.

Er dit barn deprimeret?

Mange forældre er bange for at deres barn er deprimeret, fordi de hænger med mulen og låser sig selv inde på værelset samtidigt med at de ikke gider at tale. Det er dog ikke altid sagen. Nogle gange er det bare perioder, som ethvert barn gennemgår. Derfor er det ikke den bedste idé at gribe telefonen og ringe til psykolog Lyngby inden man er helt sikker. Man ser nemlig mange af de samme mønstrer gå igen ved unge mennesker.

Hvad kan forældrene gøre?

Det er svært at gøre det helt rigtige, hvis dit barn er fuldstændig umedgørligt. Skal man holde sig helt væk eller sætter stramme regler og tale så meget som muligt til sin unge? Det er nok en god blanding af begge muligheder. Det er en hårfin balance, som man skal ramme helt perfekt. Selv hvis man rammer den perfekt er det ikke sikkert man oplever den store forandring.

Giv plads

Det vigtigste er dog, at give plads til sit barn. Barnet skal have lov til at udforske og skabe sin egen identitet. Barnet kan have helt andre interesser end forældrene og måske helt andre behov, når det kommer til uddannelse og arbejde. Social arv er til dels en faktor i barnets interesser – dog har venner og miljø også en kæmpe betydning for, hvordan barnet bliver. For at forstå barnets signaler må du træde varsomt og lade det komme af sig selv. Ingen er perfekte