Børneyoga er blevet mere og mere populært – og det er helt bestemt ikke uden grund. Yoga understøtter nemlig nogle helt basale funktioner hos børn. Nogle funktioner, der kan gå tabt i en travl og hektisk hverdag. Læs med her og se 3 grunde til, hvorfor børneyoga er et effektivt redskab.

  1. Yoga øger kropsbevidstheden

Yoga er en af de motionsformer, der på allerbedste vis øger vores kropsbevidsthed – uanset om du er barn eller voksen. Med en øget kropsbevidsthed er det nemmere at regulere søvn- og spisebehov, hvilket fører til en sundere livsstil.

Der findes mange ting indenfor yoga, der kan hjælpe. Med det rette Yogaudstyr, der passer perfekt til jer, vil det øge virkningen.

  1. Effektivt til bedre koncentration

Yoga er en blid motionsform, hvor åndedrættet og kroppen er i fokus – og af den grund er yoga et fantastisk redskab til at skabe et roligt sind hos dit barn, så det får en bedre koncentration og får det nemmere ved at være stille. Det kan være en fordel, hvis dit barn har svært ved eksempelvis skolen.

  1. Bidrager til en større forståelse

Når barnet dyrker yoga, får det en forståelse for, hvordan det er en del af den menneskelige natur. Det er medvirkende til mindre angst eller utryghed hos barnet. Derfor bidrager yoga ikke blot til det fysiske aspekt; det giver nemlig også psykisk sundhed. Som nævnt tidligere giver yoga jo en øget kropsbevidsthed, og alene det medvirker til en øget glæde ved bevægelse og bedre selvtillid og selvværd.

  1. Styrk båndet mellem jer

Yoga kan også være rigtig godt til at styrke båndet mellem jer som familie. Det giver en ro og en nærhed, der ikke kan måle sig med ret meget andet – og af den grund vil et par timers yoga om ugen give de bedste forudsætninger for en stærk relation mellem jer i familien.