Er du vild med at tage på ferie i Spanien, og savner du i den grad det spanske køkken? Så lad dig inspirere af disse seks autentiske spanske tapasretter, der alle er nemme at lave. Tag et kig på de forskellige retter og inviter familie og venner på besøg til en lækker omgang tapas.

Hvad er tapas?

Tapas er populært blandt både kokke og madelskere. Disse lækre retter kommer i mange udgaver. Så hvis du spørger 10 forskellige mennesker om, hvad tapas er for noget, får du sikkert 10 forskellige svar.

Når det er sagt, plejer de mest autentiske tapasretter at være enkle kombinationer af ingredienser af høj kvalitet. Det er eksempelvis saltet skinke, lokale oste, sæsonbestemte råvarer, frisk fisk, skaldyr og masser af olivenolie.

Find tapasretter du elsker

Når det kommer til tapas, er der noget for alle og enhver. Er du for eksempel vegetar eller veganer, kan du sagtens spise tapas. Der findes både vegetariske tapas og veganske tapas. Nogle af de mest klassiske tapasretter er endda plantebaserede. Så lige meget hvad dig og dine gæster foretrækker, findes der tapas for enhver smag. 

Nyd tapas i dit eget hjem 

Hvis du vil nyde tapas derhjemme, behøver du ikke andet end et par kvalitetsprodukter, en smule motivation og et par gode idéer til tapasretter. Mangler du inspiration til, hvad du kan lave, finder du seks lækre tapasretter herunder:

  • Rejer i hvidløg
  • Spansk kartoffelomelet
  • Ansjoser i tomat og olie
  • Brød med svampe og ost
  • Kødfyldte peberfrugter
  • Spanske kødboller i tomatsovs