Japanske kokkeknive er til personen som ønsker sig de bedste værktøjer og køkkenredskaber til vedkommendes køkken. Som mange siger ude i hele verdenen, har japanske køkkenknive det hele, som en professionel kniv skal have af egenskaber i dag. De japanske køkkenknive har et flot og æstetisk ydre, samt en høj kvalitet af stål som kernen af selve kniven. Udover sit utrolige flotte ydre, har de japanske kokkeknive også en lang og traditionsrig japansk kulturarv, som bare gør de japanske kokkeknive endnu mere specielle.

De japanske kokkeknive er kendt for at have et utroligt skarpt knivblad. Knivbladet på den japanske kokkekniv har mange lag af damaskusstål som er foldet op til 67 gange. Metoden er med til at skabe et helt unikt knivblad, som er med til at gøre hver enkelte japanske kokkekniv helt unik. Grundet den store forskellighed ved hver enkelte japanske kokkeknive, kan man sammenligne damasceringen med et fingre aftryk.

Grunden det æstetiske udseende vælger mange at hænge der japanske kokkeknive op i en knivholder eller en magnetisk knivholder på væggen. Dette gør at de japanske kokkeknive står fremme og pynter til dit gourmetkøkken. Ydermere anbefaler de fleste at du ikke vælger at lægge dine japanske kokkeknive i en skuffe, da de godt kan få ridse af andre køkkenredskaber.

Japanske kokkeknive er ikke ligesom andre kokkeknive

Det er svært at sammenligne japanske kokkeknive med andre mere gængse kokkeknive, da forskellen er for stor. De japanske kokkeknive har en utrolig vedligeholdelse, som gør at knivbladet næsten er umuligt at slide op eller at knivbladet bliver sløvt.

Men hvor stammer de japanske kokkeknive så fra? Jo de japanske kokkeknive som du kender i dag, kommer med en helt utrolig lang traditionsrig historie bag sig, som er en utrolig fascinerende historie. For at starte historien om de japanske køkkenknive, skal vi flere hundrede år tilbage. Vi skal nemlig helt tilbage til historien og myten om de legendariske samuraikrigere.

De legendariske samuraikrigere tjente for de japanske ædelmænd, hvor de kæmpede for deres herredømme og jord. De legendariske samuraikrigere var især kendt for deres utrolige våben, nemlig samuraisværdet. Det er ved samuraisværdet vi finder sammenligningen og historien bag de japanske kokkeknive. For de japanske kokkeknive og samuraisværd har nemlig den samme produktionsmetode og er begge lavet af det samme stål, nemlig damaskusstål.

Når de japanske kokkeknive bliver foldet med 67 gange opnår de en utrolig skarphed, som du ikke finder andre steder. De japanske kokkeknive opnår en skarphed på 60-62 HRC på Rockwell-skalaen, som er i den høje ende af kokkeknive i Europa. De mere gængse kokkeknive i Danmark ligger mellem 50 og 55 HRC på Rockwell skalaen. Det vil altså sige at hvis du ønsker en skarp kokkekniv i dagens Danmark, skal du ikke lede ude i det normale isenkræmmere, hvor de normale kokkeknive ligger.

Udover den utrolige skarphed, er damaskusstål meget elastiske, som gør at klingen ikke springer. Så ønsker du et godt stykke solidt værktøj og køkkenredskab, så skal du vælge en japanske kokkekniv. Med en japanske kokkeknive får du en kokkekniv for livet.