I en hverdag, der i forvejen er fyldt op til randen med ting, der skal nås og børn, der skal passes, kan det virke som en stor ting overhovedet at have tid til at lave mad, både til en selv og de små. Det er bestemt ikke unormalt at føle det, som om man ingen tid har i verden, til at nå det man gerne vil. Heldigvis er der nogle gode råd, man kan tage med sig videre, lige når det kommer til madlavningen i hvert fald.

De nemme måltider

Man kan ikke forvente af nogen, at der bliver brugt oceaner af tid på hvert eneste enkelt måltid, der serveres. Brug i stedet dine kræfter på bare et enkelt måltid, måske aftensmaden, hvor hele familien som regel er samlet, og betegn de resterende som nemme måltider. Her behøves, der ikke at gøres nær så meget ud af det, og til de helt små både om morgenen og ved frokosttid kan du køb lækker grød til baby online. Derved bliver det nemmere at håndtere, servere og rydde op efter, når du ikke selv skal fyre helt op for køkkenet og de kulinariske evner.

Madplaner og forberedelse

Noget andet man med fordel kan kaste sig ud i at gøre, er at forsøge sig med madplaner og forberedelse i forvejen. At finde bare, måske sammenlagt en halv time om ugen til at forberede den næste uges aftensmad og indkøb, kan gøre en verden til forskel. Her er der dermed også tid til at kigge på tilbudsaviser, og få noget inspiration derfra. Når det så kommer til at bestemme aftensmaden for den pågældende uge, er det allerede gjort, og indkøb er også lige til at gå til, da det hele er bestemt på forhånd. Hvis det ikke letter op i et travlt program, er det ikke til at sige hvad vil.