Relationen mellem dit barn og dig er yderst vigtig. Du kan gøre mange ting for at forbedre og skabe en endnu tættere relation bl.a. ved at være aktiv sammen. Det er godt, at dit barn er aktiv, da det er med til skabe en aktiv hverdag og gode vaner allerede fra barnsben, som dit barn kan tage med sig videre ind i voksenlivet til, når de en dag selv skal have børn.

Aktivt barn og voksen

Fysisk aktivitet med dit barn er mange ting. Hvis dit barn har venner/veninder på besøg, kan de rulle på rulleskøjter rundt i nabokvarteret. Hvis du og dit barn skal være aktive sammen, kan I eventuelt:

  • Lufte hunden.

  • Spille håndbold og fodbold.

  • Lave havearbejde sammen.

Det gælder om at se på de små dagligdags ting, som du måske plejer at foretage dig alene. Her kan du inddrage dit barn ved at spørge, om de har lyst til at deltage. Hvis du skal ud og løbe en tur, kan du f.eks. spørge, om dit barn vil cykle med ved siden. Du trænger måske selv til at få luft ved at være fysisk aktiv, og få et sundere liv – her kan du finde mere På Helseboost.dk.

Kreativ

Lave lege, være kreativ og aktiv samtidig er det bedste, da børn elsker at slippe deres fantasi løs, og de er på samme tid aktive. Måske er de normale sportsaktiviteter kedelige i længden og lysten til disse sportsspil forsvinder hurtigt. Hvis dette er en realitet, kan det være en god ide at købe kridt. Kridt kan børnene bruge til at tegne på fliser og asfalt. I kan lave en hinke bane, som I kan benytte jer af. Du skal dog være opmærksom på, at dine børn ikke færdes på en trafikeret vej uden opsyn. Det gælder om at tænke kreativiteten ind i aktiviteter, da det samtidig stimulerer børnenes kreativitet.