Både i hverdagene og i weekenderne har du mulighed for at tilbringe tid sammen med dine børn, hvor I skal finde på aktiviteter, som I kan foretage jer. Men hvad kan I lave uden, at det hele kommer til at gå op i iPad og mobiltelefoner? Dette kan du finde svaret på her, hvor du får en masse ideer til aktiviteter, som I kan lave sammen.

De aktive aktiviteter
Nogle gange har børn brug for at lave aktiviteter, hvor de kan få brændt noget energi af. Disse aktive aktiviteter, kan du læse herunder.

  1. En leg, som altid er et hit, er stopdans. Find noget god musik frem, som børnene kan synge og danse til, mens du stopper musikken undervejs. Hvis I gerne vil have lidt mere udfordring, kan I implementere små opgaver ind. Hver gang musikken stopper, skal børnene f.eks. stå på et ben.

  2. Kan du huske dengang, at du legede gemmeleg? Gemmeleg er en leg, hvor de fleste kan være med. Der er forskellige variationer af legen alt afhængig af alderen på dine børn. Hvis børnene er helt små, kan du gemme dig og komme frem, mens du siger ’titte-bøh’. Hvis børnene er ældre, vil du opdage, at de finder gemmesteder, hvor du ikke kan finde dem.

  3. I kan lege X-factor, hvor børnene skal optræde med dans og musik foran dig. Her har børnene mulighed for at klæde sig ud samt øve på deres optræden inden, at de skal performe foran dig.

Hvis I gerne vil synge, men lysten til X-factor ikke helt er der, så kan I synge sange sammen. Måske har børnene nogle yndlingssange, som I kan synge, eller kan I finde inspiration til børnesange.

De rolige og fordybelsesrige aktiviteter
Når børnene er trætte og brugte for energi, kan det være fristende med aktiviteter, som er helt nede på jorden. Denne type af aktiviteter, som både er rolige og giver tid til fordybelse, kan du læse mere om her.

  1. Hvis børnene har brug for at komme helt ned i gear, kan du sætte meditationsmusik på. Herved skal børnene ligge stille og slappe helt af. Dette kan være en god ide efter en lang dag, hvor børnene har været på hele dagen.

  2. Lav perleplader. Det er altid en god fordybelse, som tager tid. Børn kan få mange timer til at gå med dette. Hvis børnene føler for at være kreative, kan I også tegne eller male.

  3. Find selv på små historier, hvor I skiftes til at fortælle en del af historien. Til sidst vil I opleve, at historien tager en kæmpe drejning. Ved at fortælle historier får børnene mulighed for at bruge deres fantasi og digte.

  4. De fleste børn holder af at bage, så hvorfor ikke tage børnene med i køkkenet? Find en opskrift på nettet, som I kan følge. Ydermere kan børnene i slutningen få lov til at dekorere jeres lille mesterværk med glasur eller lignende.

  5. Gå i det kreative hjørne, hvor I kan finde papkasser, gamle toiletruller osv., som I kan bruge til at bygge f.eks. et slot eller et hus. Kun fantasien sætter grænser.