loensikring_kff_father_beach

En lønsikring er et supplement til din a-kasse. Den sikrer, at du får en ekstra pose penge oveni dine dagpenge, hvis du mister dit job. Der er flere ting, du skal være OBS på, når du vælger lønsikring. Bl.a., hvordan den dækker ved sygdom, og om den er med eller uden karens, dvs. om den dækker fra dag 1. Derudover er der også nogle lønsikringer, der er til lønmodtagere, og nogle, der er til selvstændige med egen virksomhed.

For at få lønsikring udbetalt ved arbejdsløshed, skal du betale til lønsikring i din a-kasse. Hvis du tegner en lønsikring i din a-kasse får du helt automatisk udbetalt den ekstra ydelse, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Som regel får man udbetalt mellem 80 og 90 % af sin bruttoløn, når man har tegnet en lønsikring. Det vil sige, at du får udbetalt en ekstra ydelse udover den almindelige dagpengesats.

Hvad dækker en lønsikring ikke?

En lønsikring dækker ikke, hvis du har grund til at tro, at du bliver arbejdsløs, når du køber forsikringen. En lønsikring dækker typisk heller ikke, hvis du selv siger op, eller hvis du mister dit arbejde, inden der er et vist antal måneder (typisk 9-12 måneder), fra du køber din lønsikring.

Fordelene ved lønsikring

En fyreseddel kan være lidt af en mavepuster – ikke mindst økonomisk. For hvem i dagens Danmark med familie og husholdning kan klare sig for dagpenge? Derfor vælger mange at supplere deres a-kasse med en lønsikring, som kort og godt er en måde at forsikre sig mod løntab. Med en lønsikring får du nemlig udbetalt op til 90% af din bruttoløn, hvis du går hen og bliver ufrivilligt arbejdsløs. Med nogle lønsikringer får du også andre fordele. Som fx hjælp til at komme i arbejde igen allerede i opsigelsesperioden.

Fordele om lønsikring fra Købstædernes Forsikring

  • Forsikringen har en selvrisiko på 30 dage. Det vil sige, at udbetalingerne først går i gang, når du har været arbejdsløs i 30 dage.
  • Der er en karensperiode på kun 9 måneder.
  • Udbetalingerne er bagudbetalt.
  • Du skal have været fastansat i minimum 12 måneder inden første arbejdsløshedsdag for at få udbetaling fra forsikringen.
  • Du skal være medlem af en a-kasse.