Uanset om man er en stor eller en lille familie, kan antallet af mennesker i husstanden typisk ses på udgifterne. Det kan være svært at følge med, og hvis man har helt små børn, er det umuligt at undgå, at kontoen lider under det. 

Der er mange måder at spare på, men nogle gange kan det være svært at finde overskuddet til at finde på kreative spareideer. Derfor har vi samlet nogle stykker af dem til dig her, så du kan spare lidt penge i budgettet med disse kreative metoder. 

 

Er der logo på, er det ofte gratis

En måde man som familie kan anskaffe sig nogle af hverdagens essentielle redskaber kvit og frit er ved at opsøge reklameartikler fra forskellige firmaer. Mange virksomheder ønsker at øge deres synlighed ved eksempelvis at få produceret muleposer, kuglepenne eller vandflasker med logo. Disse kan typisk anskaffes gratis, da du ‘betaler’ virksomhederne med eksponering. 

En t-shirt, en vandflaske eller en kasket bliver ikke ringere af, at der er et firmalogo derpå, og på den måde kan du spare nogle håndører, som du så kan benytte andre steder i budgettet. 

Reklameartikler udleveres typisk til eksempelvis åbent hus arrangementer eller åbninger af nye butikker. Hvis du holder dig opdateret med events i dit område, burde du hurtigt kunne samle dig et lager af merchandise. 

 

Jagt tilbud

Denne her har du måske allerede prøvet, men derfor nævner vi den nu alligevel. Du kan virkelig spare mange penge ved at tilrettelægge dine indkøb efter, hvad der er på tilbud i de forskellige dagligvarebutikker. 

Du og din familie kan eksempelvis prøve at starte med at kigge på, hvad der er på tilbud, og så derefter beslutte, hvad i skal have at spise i løbet af ugen. At gøre det i denne rækkefølge kan ofte spare dig for en masse penge, sammenlignet med hvis i først beslutter, hvad i gerne vil spise, og derefter kigger efter tilbud. 

Prøv også med en madplan for en hel uge ad gangen. På den måde kan du nøjes med at handle én til to gange ugentligt, hvilket sparer dig for en masse impulskøb. 

 

Har du prøvet dumpster diving?

Den her er for dem, der tør at være rigtigt alternative i deres måder at spare på. Dumpster diving – eller container dykning oversat til dansk – går ud på, at du og din familie går på jagt i dagligvarebutikkernes containere og skraldespande for at finde mad, som stadig er godt, selvom det har overskredet sidste salgsdato og derfor er blevet smidt ud. 

Det kan være en grænseoverskridende proces, men faktisk er der virkelig meget godt at hente. I Danmark har vi meget høje standarder til vores mad, hvilket resulterer i, at rigtig meget mad, som stadig sagtens kan spises, bliver smidt ud. Derfor er dumpster diving både godt for din pengepung men også for kampen mod madspild herhjemme.

Selvom det er tilstrækkeligt alternativt til, at ikke særligt mange mennesker kan få sig selv til det, så kan det give dig en følelse af at have vundet i lotto, når du pludselig finder en masse god mad, som du intet skal betale for.