job a kasse

Det er en virkelig god ide, at have en a-kasse når man er i arbejde. For når man er medlem af en a-kasse, så er det den der sikre at man har ret til dagpenge hvis man skulle miste sit job. Men hvad kendetegner en god a-kasse? Er det udelukkende prisen eller er det også andre ting der spiller en rolle, når det kommer til hvor god en a-kasse er?

Er prisen afgørende for en a-kasse?

Det er klart, at det er fjollet at betale overpris for noget og det gælder bestemt også for a-kasser. Derfor kan du med fordel kigge efter den billigste a kasse og dermed spare nogle penge hver måned. Der er nemlig utrolig stor prisforskel på de forskellige a-kasser som er på markedet. Du kan derfor sagtens vælge at spare nogle penge ved, at vælge en billig a-kasse frem for en dyr en. Men du bør aldrig nogensinde spare a-kassen helt væk, da det er igennem den at du sikrer dig din dagpengeret. Er du ikke medlem af en a-kasse hvis du pludselig står uden job, ja så er det ikke sikkert at du får nogen penge. Får du ikke nogen penge, så kan du ikke betale dine regninger og det er virkelig en trist situation at stå i. Derfor kan man også sige, at ens a-kasse er ens sikkerhedsnet når det kommer til det økonomiske hvis man pludselig står uden job. Derfor er prisen for kvaliteten af en a-kasse ikke det afgørende element.

Fagspecifik eller ikke fagspecifik a-kasse?

Mange fagforeninger har også tilknyttede a-kasser. Du kan derfor sagtens få en god fagspecifik a-kasse. Nogle fag kræver endda en fagspecifik a-kasse, såsom politifolk hører til i en bestemt fagforening og a-kasse fordi de har et helt særligt erhverv. Hvorimod mange andre typer erhverv langt nemmere kan passe ind i de mindre fagspecifikke a-kasser. Det afhænger derfor meget af hvilket erhverv du har om du skal gå efter en fagspecifik eller ej. Men under alle omstændigheder, så kan du lige så godt vælge de billigste alternativer og dermed have flere penge imellem hænderne hver måned. Det er nemlig slet ikke sikkert at du nogensinde kommer til, at få brug for din a-kasse – faktisk vil de fleste da helt ikke have brug for deres a-kasse. Det er præcis det samme med forsikringer. Man har dem i tilfælde af ulykker, men man håber at man aldrig for brug for dem.

Leveret i samarbejde med Digitalafbetaling.dk.