”Tillykke med dagen” lyder det fra børnene, som kommer på besøg for at fejre dit barn. Når du skal holde en fødselsdag, skal du tænke på, at du ikke skal gøre det mere besværligt, end det er. Børnefødselsdage lægger ikke op til det store, men blot en dag, hvor dit barn bliver fejret af nogle tætte og betydningsfulde mennesker.

Krisen opstår for, hvad skal jeg servere?

Når du skal holde fødselsdag, skal du overveje, hvad du gerne vil servere for dine gæster. Du kan nemt lave noget lækkert mad, som falder i god jord hos dine gæster. Stå i køkkenet i flere timer for at lave flere retter, kan du se bort fra, og dette er et scenarie, som du ikke behøver at gå i panik over. De fleste børn kan bedst lide at få boller og pølsehorn, og du kan lave en masse af disse, som kan serveres sammen med nogle grøntsags- og frugtstænger. Hvis du gerne vil gøre maden en anelse mere festlig, kan du altid tilføje et lille flag, eller du kan lave små frugtspyd. Du kan nemt pifte maden op, så det bliver festligt og mere indbydende, end det i forvejen er.

Planen

Til en børnefødselsdag vil der være en masse børn tilstede, og hvis det er første gang, du holder en børnefødselsdag, kan det hele muligvis virke en smule overvældende. Du kan dog roligt slappe af, da du har ordnet det hele i forvejen, og har planlagt, hvad I skal lave. Det er altid en god ide at have fundet på nogle lege, som børnene kan beskæftige sig med f.eks. skattejagt eller ballon- og stopdans. Når dagen melder sig, hvor dit barn skal til en fødselsdag, kan I/dit barn have en lille gave med. Find bl.a. inspiration ved at kigge nærmere på Gaver til børn.