Vi lever i en tid, hvor der er stort fokus på klimaforandringer og bæredygtighed. Mange er begyndt at tænke over, hvor de som enkelt person eller familie kan sætte ind for at leve en mere bæredygtig hverdag. Flere er begyndt at tænke over økologi i deres hverdag, når de skal lave mad eller går i genbrugsbutik for at købe tøj eller sælger deres tøj videre – i stedet for at smide det ud. Dermed kan man sige, at der findes et hav af muligheder for at leve mere bæredygtigt.

Når det kommer til børn, så vil man gerne have, at ens børn får en god opvækst og nogle gode værdier. Her er der også en mulighed for at købe bæredygtigt legetøj i BioPlast, som flere virksomheder er begyndt at fremstille. Ja, selv sandlegetøj findes findes i BioPlast. Så hvis du går og overvejer at skifte dit barns legetøj ud med noget mere bæredygtigt legetøj, så kan du læse med her, hvor du får tre fordele ved at vælge bæredygtigt legetøj.

1 Et sundere og mere bæredygtigt valg

Legetøjet bliver ofte fremstillet uden brug af diverse skadelige kemikalier, der kan være under produktionen af legetøj. Så hvis man ønsker helt at undgå skadelige kemikalier i børnenes legetøj, så er det en god ide at begynde at købe bæredygtigt legetøj, som er et sundere og mere bæredygtigt valg. På den måde er man som forældre på den sikre side, når man vælger BioPlast eller træ fremfor almindelig plast. Dermed kan man som forældre være tryg ved at overlade dette legetøj i hænderne på sit barn.

2 Holdbart design

Legetøj, der bliver fremstillet med et bæredygtigt materiale, har ofte en længere holdbarhed end almindeligt legetøj i plast. Ved at vælge legetøj i et holdbart materiale gør det, at man som forældre går i en mere positiv og holdbar retning, som er med til at gøre en forskel i vores fælles fremtid og miljø. Derudover er fremstilles det oftest i et tidløst design, som gør at det aldrig går af mode og kan gives videre fra generation til generation.

3 Genanvendeligt materiale

Når man vælger legetøj, som er fremstillet i BioPlast, så er produktet 100 % genanvendeligt. Dette gør, at det i langt højere grad kan genanvendes og genbruges. På den måde kan man som forbruger handle mere bæredygtigt ved. Mere bæredygtigt bliver det ikke.