Det er ude af mange forældres komfort-zone, når de afleverer deres børn i børnehaven. De overlader jo børnene til nogle mennesker, de i teorien ikke nødvendigvis kender særlig godt, men som får et enormt ansvar for deres barn, og som bliver en kæmpe del af barnets opvækst. Ansvaret for at barnet lærer noget, og bliver dannet og skoleparat afhænger ikke længere kun af dig som forælder, men lige så meget pædagogerne, som du bliver nødt til at have tillid til. Dog er det godt, hvis I som forældre er engagerede og aktive i børnehaven, så I kan gøre det til et sted, som I synes er optimalt for børn.

 

I får et større ansvar for dannelsen af jeres barn

Hvis I som forældre er aktivt deltagende i børnehaven, f.eks. i diverse råd og møder, har I mere at skulle have sagt, når det kommer til dagsordenen, der bliver sat i børnehaven, og den måde tingene kører rundt på derhenne. Dermed kan I i samarbejde med de andre forældre få en del af jeres egen opdragelse med ind i børnehaven og forhåbentlig på den måde give jeres børn et positivt bidrag.

 

Flere forældre danner en høj stemme

Når I er flere forældre, der står sammen om noget i børnehaven, er der en meget større chance for, at de højere magter lytter. Det gør jer i stand til at stille krav, som I ikke ville kunne stille, hvis I var alene om det – forældrene bliver altså en del af et fællesskab, der får en helt ny rolle i børnehaven. I kan f.eks. råde børnehaven til at købe nye møbler, og endda guide dem til virksomheder, der har speciale i at lave institutionsmøbler, som de så sælger til institutioner, som dit barns børnehave.