Fra det tidspunkt din baby kommer til verden, rammes dit liv på alle måder af en omvæltning. Man er konstant disponeret i forhold til at kunne omstille sig omkring alt hvad der sker med den lille. Bedst som man mestrer for eksempel putteritualet, eller har fundet en god rutine med enten at amme eller at give flaske, bliver man kastet ud i også at skulle tage stilling til ting, man knapt har nået at forberede sig på.

Når du introducerer dit barn for den første faste føde

Det kan være svært når man har fundet en god rutine og tingene fungerer som de skal. Derfor giver vi dig nedenfor et lille indblik i, hvad der er godt at tænke over, når du introducerer fast føde til den lille.
Du vil typisk i samråd med en sundhedsplejerske snakke om hvornår tiden er inde ud fra dit barns behov. Her vil du også modtage anbefalinger og råd om hvad dit barn må få at spise ud fra dets alder.

Hjemmelavet eller færdigblandet babygrød?

Typisk vil man fra 4 til 6 måneders alderen begynde at introducere sit barn for babygrød. Nogle vælger at forsøge sig med at lave det fra bunden af for eksempel majs- eller rismel. Føler du nu ikke at du har overskud til at stå og lave det fra bunden, eller vil du bare være sikker på, at din baby stadig vil få alle de næringsstoffer det har brug for, så kan du købe babygrød, der allerede er blandet på forhånd.
Der findes efterhånden en del forskellige udvalg af babygrød på markedet og det nemme ved disse er, at der blot skal tilsættes varmt vand og røres, så har du lynhurtigt lækker grød til den lille. Så på med hagesmæk og væbn dig med tålmodighed, den første skemad er altid spændende.