Som forælder er det vigtigt at være opmærksom på, når ens teenager skal tage kørekort. Der er mange ting, man kan gøre for at hjælpe dem til at få en god kørekortoplevelse. I denne forældreguide vil vi give dig et overblik over de vigtigste punkter. Vi vil også fortælle dig, hvordan du kan hjælpe din teenager med kørekortet – uanset om de er nervøse eller ej!

Det skal være din teenagers ønske – ikke dit

Det er vigtigt, at du som forælder lytter til din teenagers ønsker og behov. Hvis de føler sig klar til at tage kørekort, så giv dem al mulig støtte i denne beslutning. Men hvis de er usikre eller nervøse, så lad dem vente, til de selv føler sig klar. Tag for eksempel tid til at tale med dem om kørekortet, og hvad det kræver af dem – for det er et stort ansvar at sætte sig bag rattet på en bil. Du kan også tage en tur sammen i bilen, hvor du fortæller, hvad du gør (kobler ud, skifter gear, færdselsregler osv.).

Det er også vigtigt, at du som forælder er åben overfor kørekortet. Hvis din teenager er nervøs eller usikker, så lad dem vide, at det er okay. Du skal ikke tvinge dem til at køre bil, hvis de ikke føler sig klar. Husk på, at det er deres kørekort – og derfor skal det være deres ønske at køre bil.

Giv din teenager den bedste kørekortoplevelse

Når din teenager er klar til at tage kørekort, så giv dem den bedste oplevelse ved at finde en god køreskole. Kig efter kørekortssteder, der har god og grundig undervisning, men også steder, der lægger vægt på, at det skal være en sjov og lærerig oplevelse at tage kørekort. Der kommer til at blive brugt mange timer med kørelæreren både i teoriundervisningen og under køretimerne, så det er vigtigt, at der er en god kemi.