Til fødselsdage hører typisk fødselsdagsgaver. Som børnene vokser og bliver ældre, er det et kendt scenarie, at ønskesedlerne bliver kedeligere og mindre differentierede, end da de var små og ønskede sig alt fra Fætter BR’s legetøjskatalog.

En gave, der kan bruges resten af livet

En mindeværdig 18-års fødselsdagsfest kræver i bund og grund intet andet, end at man kan fejre den med sine venner og familien. Kærlighed er jo hovedingrediensen, når det omhandler minder. En gave, som de fleste 18-årige nok alligevel ikke takker nej til, er et kørekort. Med en kørelærer køge kan fødselaren pludselig ende i en bil i trafikken, så de selv kan fragte sig fra venner og hjem m.m. Kørekort er en genial gave. Den unge kan sjældent betale for en så dyr ting selv, og hvis I som forældre alligevel havde planer om at betale, kan det lige så godt gøres billigere ved at give det som gave. På den måde erstatter den jo en anden gave, og den unge er faktisk med stor sandsynlighed ligeglad, fordi de er taknemmelige for endelig at kunne tage kørekort.

Kernen af en god fest er ikke gaverne

Hvis det endnu ikke er blevet understreget nok, er gaver ikke, hvad en fødselsdag drejer sig om. Har I ikke råd til det, eller har I et princip om, at man ikke behøver modtage forfærdelig dyre gaver, er der meget andet, der kan gøres for at skabe en vidunderlig fest alligevel. Maden skal helst være i orden. Der må gerne være både forret, hovedret, dessert og snacks. Det kan være alt mellem himmel og jord. Går I meget op i, at det skal være en fest efter fødselarens hoved, kan I spørge dem, hvad de ønsker på menuen. Der kan også bestilles mad udefra, hvis I ikke gider maset med selv at lave det.