Drømmer du – eller dit barn – om et efterskoleophold?

Personligt kender jeg ingen, der har fortrudt et efterskoleår. Tvært imod. Langt de fleste er grædefærdige over, at opholdet er forbi og ville give højre arm for at genopleve – eller forlænge – det forgangne år yderligere. For mange er et ophold på en efterskole den bedste tid i deres liv. En tid der ændrer dem, udvikler dem, modner dem og giver dem venskaber for livet. En uerstattelig tid der mindes med lykke, glæde og gode minder.

Så drømmer dit barn om at tilbringe et år uden for hjemmets trygge rammer, er efterskoleopholdet en fantastisk mulighed! Du kan give dit barn et uforglemmeligt år samt en livsændrende oplevelse, der til evig tid vil sidde indprentet i dem.

Der findes efterskoler for enhver smag og til ethvert behov

Det gode ved efterskolerne er også, at der findes alle typer af efterskoler – som alle udbyder forskellige ting og som er specialiseret på forskellig vis. Der findes efterskoler hvor eliteidrætten er i højsædet, eller hvor gymnastikken er i fokus – både på elite- og amatørplan fælles er dog at sammenholdet skabes. Der findes efterskoler der tager hånd om ordblindhed eller efterskoler der dyrker dans og rytmik. Der findes efterskoler hvor du kan rode med gamle knallert og ødelagte biler – eller hvor du kan have opstaldet din hest eller låne én under dit ophold.

Der findes efterskoler med flere hundrede elever – og også efterskoler med knap 70.

Med andre ord noget for enhver smag og ethvert behov. Det handler blot om at finde den, der passer til dit barns behov og ønsker.

Det er desværre ikke gratis at være efterskoleelev, og priserne kan variere fra skole til skole. Det er derfor en god idé at undersøge hvilke muligheder, der er.

Det er ikke muligt at opstille en eksakt pris, der vil være gældende for alle; netop fordi skolerne er forskellige og prisen også afregnes ud fra forældrenes indkomst.

Der er flere måder, hvorpå du kan undersøge prisen. Mit bedste råd er at opsøge den – eller de – skole(r), der fanger din og dit barns interesse og dertil stille dem spørgsmålet: Hvad koster et efterskoleophold?

Det giver også grobund for at have et godt sammenligningsgrundlag, som kan være med til at træffe den rette beslutning i sidste ende.

Mange efterskoler tilbyder desuden, at du kan danne dig et cirka overblik på deres hjemmeside – her ridser de op, hvad det koster ugentligt i eksempelvis 42 uger. Derfor er det også en god idé at besøge de forskellige efterskolers hjemmesider.