Sommer, sol og lysere dage nærmer sig med hastige skridt, og det betyder også en udskiftning i garderoben fra vinter til sommertøj. Det gælder naturligvis også børnenes garderobe, som henover vinteren har været præget af uld, striktrøjer, lange bukser og sweat tøj. Børnenes behov for endelig at komme ud at lege i det gode vejr stiger, og derfor er det en god ide at begynde at tænke over udvalget i deres garderobe. 

Start med at gennemgå garderoben 

Et godt sted at starte er at gennemgå dit barns garderobe, så du kan finde ud af hvad der er behov for. Børn vokser konstant, og derfor skal garderoben også opdateres med jævne mellem. Noget af tøjet fra sidste sæson er blevet for småt, noget kan de stadig passes og andet er slidt. 

Man kan sjældent huske, hvad der egentlig gemmer sig i klædeskabet. Det giver derfor et godt overblik, at gennemgå garderoben inden du går ud og køber nyt.

Udendørsaktiviteter kræver det rette tøj

Når du har gennemgået garderoben og skal ud at supplere med nyt børnetøj, så husk at tænk over komfort, bevægelse og materialet. Tøj til børn skal opfylde nogle andre behov end tøj til voksne, og det vigtigste er at det ikke er en begrænsning for leg og udendørs aktiviteter. 

Leg udendørs er lig med mudder- og græspletter. Det kan simpelthen ikke undgås. Derfor er kvaliteten af materialet også vigtigt, da det skal kunne holde til hyppig vask. Klik her for at se et stort udvalg af flot og praktisk sommertøj til børn.

Lag på lag 

Selvom vi ville ønske at sommeren kun bød på sol, tørvejr og høje temperaturer, så forholder det sig sjældent sådan. Det skiftende sommervejr betyder også at garderoben skal indeholde forskellige typer tøj, så dit barn altid kan blive klædt godt på. Tænk i flere tøj lag, så dit barn både har mulighed for at smide et lag, hvis det bliver for varmt eller tage et ekstra på, når solen er gået ned. Du behøver derfor ikke pakke alt vintertøjet helt væk – gem gerne lidt, så der også er til kølige og våde sommerdage.