Et babyshower er et fænomen, der i disse tider oplever stigende popularitet og udbredelse i Danmark. Som navnet antyder, er det en festlig tradition, vi har overtaget fra nordamerikansk kultur, selvom ideen om at fejre en kvindes graviditet også kan genkendes i traditioner i eksempelvis Indien, Egypten, Grækenland og mange andre steder.

Der er dog nogle særlige traditioner forbundet med det moderne babyshower. Måske har du en gravid veninde, søster eller anden bekendt, der fortjener lidt ekstra fejring og forkælelse? Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan den hyggelige begivenhed helt forløber, er der ingen grund til panik. Vi guider dig her til alle de lege, etiketter og traditioner, der hører sig til, når man skal afholde et babyshower. Rigtig god fornøjelse!

Pynt, dekorationer og fine nips

Der er mange måder at skabe et hyggeligt babyshower på, men en god start er altid at sikre de festlige rammer. Hos all4party.dk kan du finde et stort udvalg af nuttet pynt og smukke dekorationer, der nok skal få den kommende mor og alle gæster til at falde i svime.

Ofte lader man festens tema og pynt afspejle barnets køn. Hvis du kender barnets køn, kan du derfor med fordel vælge pynt derefter – men hvis barnets køn er ukendt, kan du også gøre netop denne uvished til et slags tema for festen.

Gæstelisten

Det er en gammel tradition, at der kun deltager kvinder i et babyshower. Typisk vil man derfor invitere alle den kommende mors kvindelige familiemedlemmer og veninder. Hvis du er usikker på, hvem der bør inviteres, kan du med fordel alliere dig med et par stykker af den kommende mors tætteste, der således hver især kan invitere fra deres sociale cirkler.

Der er samtidig ikke noget som helst i vejen for at ændre lidt på konventionerne og invitere mandlige gæster – det vigtigste er selvfølgelig, at den kommende mor bliver fejret af hendes tætteste, der alle ønsker at ære hende og det kommende barn.

Lege

Lege og underholdning er nogle af de vigtigste og hyggeligste dele af et babyshower. Men legene er ikke blot underholdende – de kan nemlig også være med til at skabe sjove minder for festens gæster og den gravide og dermed gøre dagen helt uforglemmelig.

En af de mest brugte lege er ’Gæt en baby’, hvor den kommende mor skal gætte gæsterne ud fra medbragte babybilleder. Andre ideer til underholdning, der samtidig skaber minder, kan eksempelvis være at få deltagerne til at dekorere en bodystocking eller skrive breve, som baby og mor sammen kan læse i fremtiden.

Held og lykke med planlægningen!