Oplever du, at du ofte har svært ved at få dine børn til at falde i søvn? I så fald er der flere ting, der kan være til stor gavn. Det er dog svært at komme med en konkret løsning, da der kan være mange årsager til, at barnet ikke kan sove.

Har du svært ved at finde ud af, hvad du kan forsøge dig med, hvis barnet generelt har svært ved at falde i søvn, så bør du læse med nedenfor. Her bliver du nemlig præsenteret for tre forskellige forslag.

Køb en kugledyne

Har dit barn generelt svært ved at falde i søvn om aftenen, er det oplagt at forsøge at skifte dynen ud. I stedet for at købe en almindelig dyne, bør du dog vælge en kugledyne. Sådanne dyner udmærker sig nemlig særligt ved at være meget beroligende dyner.

Dynen har en vægt, der gør, at barnet vil få en følelse af at blive krammet. Det får helt automatisk kroppen til at falde til ro, hvilket gør det lettere at sove. Samtidig sikrer det også, at barnet ligger roligt om natten, hvilket forbedrer dets søvnkvalitet.

Skab en fast rutine

Det er også en rigtig god idé at have en fast rutine. Det kan nemlig hjælpe barnet med at indstille sit indre ur til at skulle sove på bestemte tidspunkter. Derfor er det også noget, der kan vise sig at gøre underværker for mange børn.

I denne forbindelse er der naturligvis ikke noget, der som sådan er rigtigt eller forkert. Derfor er det op til dig og dit barn at finde en rutine, der vil fungere optimalt for alle parter. Det er herefter vigtigt, at den bliver overholdt efter bedste evne.

Leg før sengetid

Har du mindre børn, kan det være en god idé at lege lidt, før det er tid til at hoppe i seng. Dermed får barnet eller børnene nemlig brugt en masse energi, hvilket vil gøre det lettere at falde i søvn. Derfor er det bestemt værd at indføre fast legetid efter aftensmaden.

Når du skal finde på lege, der er gode til dette formål, er det naturligvis en god idé at vælge lege, der får barnet til at bruge en del energi. Jo mere energi du kan få barnet til at bruge før sengetid, desto bedre er det naturligvis – det gør det nemlig kun lettere for barnet at falde i søvn.