Det kan være, at du er mor eller far i en travl familie. Der er mange børn, og det kan være, at et af jeres børn har det lidt sværere end de andre, det kunne for eksempel være, at dit barn har et misbrug eller er selvskadende. Derfor vil dette barn kræve ekstra meget opmærksomhed og energi fra jeres side af, hvilket er helt naturligt, da man gerne vil sine børn det bedste. Det kan også betyde, at det nogle gange kan være hårdt for jer som forældre at skulle tilgodese alle jeres børn og alle deres behov. Det kan faktisk være en rigtig hård opgave, og det er der ikke nogen skam i. Det tager hårdt på en at skulle være ekstra opmærksom, og oppe på dupperne hele tiden. Hvis det er tilfældet, at du har et barn, som har brug for lidt ekstra hjælp, kan det være, at du skal søge om hjælp hos en aflastningsordning.

Hvad er en aflastningsordning?

En aflastningsordning er et sted, hvor du kan få dit barn passet under opsyn med en god bemanding. Det er et tilbud til unge udsatte, og det skal ses som en god hjælp. Det kan være rigtig fedt for børnene at se nogle andre mennesker end deres forældre, især hvis de føler, at de er under opsyn derhjemme. Derudover kan det også være godt for barnet at komme ud, og møde nogle ligesindede, så de ikke skal tro, at de er det eneste, der har det sådan, som de har det. Personalet til aflastningsordninger er meget kompetente, og der vil typisk være grundig observation af de unge og socialpædagogisk støtte.

Det er okay at sige fra

Der er ikke noget forkert i at række ud efter hjælp som forældre. Det kan godt virke som et nederlag at skulle have et specialtilbud. Der skal man bare huske på, at det kan være sundt for både børn og unge, samtidig er det godt, hvis man selv kan få ladet batterierne op, så man kan være der for resten af sine børn, og især sit udsatte barn, når det så er hjemme. Det er faktisk bedst for begge parter med lidt afveksling af og til. Du må på ingen måde være pinlig over at hente hjælp. Det er tværtimod en sejr at indse, at det er det, der er brug for.

Forhåbentlig er du blevet en lille smule klogere på, hvad det en aflastningsordning kan tilbyde, og samtidig også hvorfor det kan være en god idé at gøre brug af det. Det er selvfølgelig noget I selv skal finde ud af i familien.