Der er mange gode forskellige produkter derude, hvorfor det kan være svært lige at finde dét allerbedste foder til dit barns hest. Vi har ikke den magiske løsning, men vi har nogle gode og vigtige aspekter, du eventuelt kan tage inspiration fra. For eksempel betyder det meget, hvordan og hvor foderet bliver produceret. ER det et sted, hvor der er tænkt alle aspekter ind. Det kunne være vigtige antioxidanter, aminosyrer og andre vigtige byggeklodser. Men selve stedet, hvor det bliver produceret betyder også en del, da jo mere frisk dit produkt kan være, jo højere en kvalitet ender du også mest at give til hesten. Helt konkret kunne forskellen være et danskproduceret produkt kontra et importeret produkt fra et helt andet kontinent.

 

Yderligere spiller det også en stor rolle, om der er blevet brugt naturlige produkter og ingen kunstige tilsætningsstoffer. Disse produkter kan måske godt være fine nok, men desto flere komplicerede stoffer der bliver tilføjet til et givent produkt, jo større sandsynlighed er der for, at der potentielt kan være noget, som ikke passer til hesten. Netop dét er det allervigtigste: at undgå at dit barns hest får noget, som ikke passer til den. Man kan selvfølgelig aldrig vide sig sikker, men ved at vælge nogen naturlige produkter, så er man i det mindste med til at nedbringe risici.

Det handler ikke kun om selve foderet, men alt din hest spiser

Selve foderet er et vigtigt aspekt, men alt din hest indtager i sin krop, har sådan set en betydning. Om det så er beroligende midler eller foder. Med andre ord gælder det om for dig at tænke alle aspekter ind i processen med at finde de helt rigtige produkter til dit barns mulige bedste ven. Et sted du kan udforske, er produkter baseret på gode og friske råvarer, hvor der ikke er brugt kunstige ingredienser: For eksempel urter.

 

Urtefarm er en danskbaseret virksomhed fra Vejen, som laver foder baseret på urter til heste, der netop sikrer, at du får nogle produkter til dit barns hest, hvor der er tænkt på naturlige ingredienser og ingen kunstige tilsætningsstoffer. Nu tænker du måske, hvorfor det overhovedet har nogle former for relevans til dit barns hest. Det handler sådan set om, at jo længere tid du starter med at bygge et godt fundament for hesten, desto længere tid lever den. Med andre ord får dit barn flere gode stunder med hesten.

 

Hvorfor er det vigtigt at tænke på, hvad en hest indtager af produkter?

Vi har allerede lidt beskrevet det, men din hests sundhed er én ting. Noget andet er, hvor lang tid den har det godt. Sagt på en anden måde: jo længere tid din hest har en sund tilværelse, desto flere gode timer får dit barn med hesten. Netop dette er essensen af at tænke på hestens foder, helse og ikke mindst alt hvad den indtager i sin krop. Måske leder du ofte det allerbedste råd, når du skal finde foder, godbidder eller andre slags produkter, men det kan vi nødvendigvis ikke give dig. Til gengæld kan vi sige, at det handler om for dig at undersøge alle dine muligheder og ikke mindst teste forskellige produkter af.