Der er vel næppe noget mere stemningsdræbende end at befinde sig i et hjem, hvor man dårligt nok kan tillade sig at trække vejret? Hvor man bliver bedt om at smide skoene i det øjeblik, man træder ind ad døren. Eller hvor værten sikrer sig, at man ikke har knapper eller lynlåse på baglommerne, der kan lave ridser i stolen. Den slags hjem hvor alt er overflade, og intet er hjemligt.

Når man er en familie med småbørn, sætter det naturlige grænser for, hvor meget man kan gøre med indretningen. For baby skal være sikker. Men der er ingen grund til at sætte boligdrømmene på pause til familiens yngste er konfirmationsmoden. Man kan sagtens få et flot hjem, selvom der er blebørn på matriklen.

Gå efter den gode kvalitet

Mange af 1980’ernes indretningselementer er begyndt at vinde indpas i modebilledet inden for boligindretning igen. Blandt andet inden for metaller, hvor stål og krom er kommet frem igen. Og disse materialer er som skabt for børnefamilier, da de er lette at rengøre.

Det famøse glasbord har fået sig en renæssance i 2019. Der er intet til hindre for at glasbordet ikke kan være en del af hjemmet hos en børnefamilie. I skal blot gå efter glas i god kvalitet, der har en fantastisk holdbarhed. Og ligesom med stål og krom er glasset utrolig rengøringsvenligt. Du skal altså ikke frygte spildte glas med jordbærsaft eller klistrede makrelmadder. For det er ingen sag at rengøre glas.

Slidstærke materialer

Det siger næsten sig selv, at man bør gå efter produkter i et slidstærk materiale. Så er I på udkig efter en ny sofa, så vælg eventuelt en i læder, der let kan vaskes ren med en klud, hvis babyfingrene skulle være lidt grisede.

I kan også gå efter en sofa, der har vaskbart betræk, som man let kan tage af. Især IKEA har et større udvalg af denne type sofaer. Hvis uheldet skulle være ude, er det også lettere med et betræk, der kan fjernes. For hvis det er fuldkommen umuligt at få rent, kan I blot købe et nyt. Og det er trods noget billigere at købe et nyt betræk end en helt ny sofa.

Hvis I ønsker at give sofaen et ekstra pift, så smid en masse skønne puder og tekstiler deri. Puder er skønne for ungerne at boltre sig i, og de koster ikke en formue at udskifte, hvis de skulle få en hård medfart i løbet af noget tid.