Hund

Det er en stor glæde at have en hund i familien. I en børnefamilie med mindre børn er det nogle gange lettere at have en mindre hund. Især hvis I ikke har så meget plads og heller ikke så meget tid til lange gåture. Men der findes også meget aktive mindre hunde, så det er vigtigt, at finde en hund, der passer ind. Så hvis I som familie har besluttet, at I skal have hund, så brug lidt tid på at kigge lidt nærmere på de forskellige små hunderacer. Her kommer vi ind på nogle af de mest populære mindre hunderacer.

En lidt doven men charmerende hund

Mopsen er en kærlig og charmerende hund. Den kræver ikke meget motion, da den er lidt doven anlagt og ikke rigtig gider at gå særlig langt. Den er en god familiehund, da den er opdrættet igennem århundreder som selskabshund. Den er altså ikke aggressiv anlagt. Den er sjov og hyggelig og snorker ofte, når den sover. Ofte kan det være ganske sødt og morsomt for resten af familien, men årsagen er, at racen har en defekt, der grunder i den intensive avl, racen har været udsat for.

Den aktive familiehund

Er I mere til en aktiv hund, der heller ikke er for stor, så kan beaglen være et godt bud. Den er meget socialt anlagt og har et rigtig børnevenligt temperament, da den er blid og venlig. Den er oprindelig en jagthund og vil derfor gerne ud og røre sig. Så vælger i en beagle skal I være indstillet på at bruge noget tid på lufteture, hvis ikke I har mulighed for at lade hunden løbe løs på jeres grund.

Lille sjov selskabshund

En Bichon havanais er endnu et godt bud på en lille selskabshund, der ikke er avlet til andet end at holde mennesker med selskab. Det betyder dog også, at denne race ofte ikke af natur bryder sig om at være alene. Så vælger i denne søde hunderace, skal I være opmærksom på at træne den til at være alene fra hvalp af. Men det er en klog og lærenem lille hund, som elsker at være del af en familie.

God til træning

Endnu en aktiv mindre race er Shetland sheepdog også kaldet Sheltien. Det er en hunderace, der gerne vil træne. Den har det bedst, når den bliver udfordret både mentalt og fysisk, så her skal I være villige til at bruge tid på aktiviteter, som hunden kan deltage i.