Vinteren er hård for de fleste mennesker, og den er særligt hår for babyer, specielt nyfødte. Den første vinter er altid besværlig som forælder, især fordi man ikke ved, hvordan man skal gribe det an. Små mennesker har særlige krav, og de er ikke i stand til at sige dem højt.

En baby kan ikke fortælle dig, at den fryser eller har det for varmt. Derfor er det vigtigt, at man forbereder sig grundigt til den første vinter med sin baby.

Den rette påklædning

Det første, som er vigtigt at have styr på, er påklædningen. Den rette påklædning gør, at du hjælper din baby med at holde varmen. Samtidig kan du sørge for, at den ikke overopheder.

Find en ulddragt til din guldklump her. Ulddragten er helt generelt et essentielt stykke tøj til din baby. Med en god ulddragt har du en solid bund, der sørger for, at din baby holder varmen.

Det næste, du skal tænke på er lag. Det er en god idé med flere lag, sådan så du kan tage nogle af, hvis din baby bliver varm. På den måde vil du også kunne give din baby ekstra lag på. Du vil altså kunne hjælpe din baby med at styre kropsvarmen.

Lag kan være ting som sko, jakke, hue og handsker. Du kan også give din baby flere trøjer på, hvis det er særligt koldt udenfor. Det er bare vigtigt at holde øje med, at din baby ikke får det for varmt.

Tips til transportmidler

Selvom man godt kan have lyst til at blive inden døre, når det er koldt udenfor, så er det godt med frisk luft. Det gælder også dine børn, lige gyldig alder. Selv babyer har brug for frisk luft i større eller mindre grad.

Det er en god idé at medbringe tæpper eller en lille dyne, når du går tur med barnevognen. Der kan din baby nemlig hjælpe med at styre temperaturen ved at slå dynen af. Du vil på den måde også kunne undvære nogle af lagene, da din baby er beskyttet af et tæppe eller en dyne.

Hvis du medbringer legetøj i barnevognen eller bilen, kan det være en idé udelukkende at medbringe ting, der ikke bliver kolde. Det vil sige, at man skal undgå legetøj, hvor dele af det er af metal. På den måde får dit barn ikke et kuldechok, hver gang han eller hun forsøge at lege med legetøjet.