Er du nybagt forælder, eller bliver du det snart? For mange føles det overvældende at blive forælder, og trangen til at have dit barn tæt på dig kan være uendelig stor. Heldigvis findes der i dag et utal af vikler, slynger og bæreseler, så du kan have dit barn helt tæt på så meget som muligt i løbet af dagen. Læs mere om bæreløsningen her.

Ro og frihed

Uanset om du vælger en bæresele, en fastvikle, en vikle i t shirt, en ringslynge eller en strækvikle, så kan en bæreløsning, hvor du har dit lille barn fastspændt enten til brystet, ryggen eller hoften, være en rigtig god løsning for både barn og forældre.

En af de største fordele ved løsningen er, at det giver ro til barnet, der falder til ro ved at kunne mærke forældrenes varme og vejrtrækning, det giver ro til forældrene, som har deres lille guldklump ved sig, og det giver samtidig en enorm frihed til forældrene, der kan kombinere ro og velvære med en krop, der er fri til at gå en tur, handle, vaske op, læse en bog osv.

At få et barn kan føles hæmmende på den kropslige frihed i starten, men det kan en vikle, sele eller slynge altså være med til at afhjælpe, samtidig med at det giver en helt optimal ro og nærvær.

Pas på dig selv og barnet

Men vigtigst af alt er, at barnet trives i bæreløsningen og bliver placeret korrekt, og at du trives med at gå med den. Der findes retningslinjer for, hvordan barnet skal sidde for at have det bedst muligt og for at undgå ubehag. Samtidig skal bæreløsningen også passe til dig og til din krop. Ikke alle vil finde det behageligt, så prøv dig frem med forskellige løsninger, for at finde ud af om det er det rette for dig.