Det kan være en stor beslutning, når man som forældre skal tage stilling til, om man vil sende sit barn i svømmehallen. For er det sikkert? Er det godt for barnet? Og hvordan kommer man i gang?
Her får du gode råd til, hvordan du kan forberede dig på at få dit barn til at starte til svømning.

Sørg for at have det rette svømmeudstyr

Det er afgørende for barnets sikkerhed, at det har det rette svømmeudstyr. Det er derfor en god idé at finde et svømmebassin med en børnesikker zone, så barnet kan få lov at svømme i et sikrere område.
Derudover skal barnet have et svømmebælte eller svømmevest på, hvis det ikke er så stærkt til at svømme. Det kan også være en god idé at have et par svømmebriller på, så barnet ikke får vand i øjnene.
Find svømmebælter og andet sikkerhedsudstyr her

Sørg for at barnet er klar

Det er en god idé at snakke med barnet om, hvad svømning er, før det skal i svømmehallen. Hvis barnet har en forventning om, hvad det skal foregå, så er det meget nemmere at få det til at starte til svømning.
Du kan også læse bøger om svømning sammen med barnet eller se videoer om svømning på YouTube. På den måde kan barnet nemmere forholde sig til, hvad det er, der venter.

Sørg for at have en god svømmeinstruktør

Det er afgørende for barnets sikkerhed og for at barnet kan lære at svømme, at der er en god svømmeinstruktør. Derfor skal du sørge for at finde en svømmeinstruktør, der har erfaring med at undervise børn.
Du kan spørge i svømmehallen, hvilken svømmeinstruktør der anbefales til børn. Du kan også spørge andre forældre, hvilken svømmeinstruktør de bruger.
Det er også en god idé at have en svømmehåndbog, når man skal lære sit barn at svømme. I svømmehåndbogen kan man finde gode råd og vejledninger til, hvordan man lærer sit barn at svømme.