Børn er nysgerrige og lærerige. I deres verden er der altid nye døre, der leder af nye veje, og det er dit job som forældre at støtte dem, sætte plaster på deres sår, hvis de falder, og hjælpe dem videre hvis de ikke kan gøre det alene. Sådan er mange ting gennem barndommen, og når de bliver større, begynder de at kunne skelne mellem, hvilke veje der er gode, og hvilke veje der er knap så gode. Børn lærer nemlig, deres hjerner bearbejder, og de bliver hurtigt kloge, unge og smukke mennesker.

Sange, rim og farver kan hjælpe børn

Børns hjerner bliver udviklet ved hjælp af bl.a. farver, lys og lyde. Det gør, at barnet bliver trygt, når det hører sin forældres stemme. Din stemme. Derfor har børn også lettere ved at falde i søvn, når de får sunget en godnatsang af dig. Men sange og rim er ikke kun en fordel om aftenen, når de skal sove. Det er en fordel hele døgnet rundt, og i dagtimerne kan sange og rim hjælpe dem med at vælge døre og veje, uden at de kommer for galt afsted. Der findes både lærerige og søde sange til dit barn. Du kan finde en masse børnesange her.

Hvordan kan sange hjælpe små børn?

Selvom barnet stadig bliver betragtet som en baby, så kan sange hjælpe en hel del. De vil høre din stemme, og når de bliver ældre, kan du begynde at synge sange for dem, de kan lære noget af. Hvis du tænker dig om, så er der garanteret sange og rim fra din barndom, du stadig kan huske. Intet mindre end alfabet-sangen, som du nok en gang imellem kommer forbi, når der er et bogstav, du ikke lige kan huske, kommer efter hvilket andet bogstav. Bare rolig, det er helt normalt, og du er slet ikke den eneste.