Det er vigtigt at have fokus på kost og sundhed, især når man har børn. Man vil gerne give sine børn det bedste udgangspunkt i forhold til deres sundhed, så derfor bør man være særlig opmærksom på at de får det, deres krop har brug for. Aronia saft er et naturligt supplement til ens daglige kost og har mange fordele. Disse fordele vil vi komme ind på i denne artikel.

Hvorfor er aronia sundt?

Der er mange fordele ved at drikke aronia saft. Udover at det smager rigtigt godt, så indeholder aroniabær også antioxidanter og anthocyanins som er kendt for at have antiinflammatoriske egenskaber. Indenfor naturmedicin, har anthocyanins længe været brugt til at behandle en lang række lidelser, som f.eks. højt blodtryk. Research har også påvist, at anthocyanins kan være med til at forebygge hjertelidelser og kræft.

Hvordan finder man aronia?

Da aroniabærrene ikke forefindes naturligt i Danmark og at der samtidig ikke er så mange der kender til dem, kan det være svært at finde herhjemme. Der findes dog nogle producenter og forhandlere derude, som f.eks. elkærholm aronia. Aronia fra elkærholm bliver plukket, behandlet og produceret på egen gård og er det tætteste man kan komme på ren aronia herhjemme.

Hvor kan man ellers finde aronia?

Hvis man foretrækker aronia fra et sted hvor det forefindes naturligt, kan man benytte sig af internettet til at få det hjem. Det letteste er at gå ind på Google og søge på ”aronia for sale” og herefter researche de forskellige links i søgeresultaterne. Hvis du har tænkt dig at købe aronia fra udlandet, så bør du være opmærksom på, at der kommer told, samt et gebyr, på alle ordrer bestilt uden for EU. Hvis du har bestilt dine aronia produkter inden for EU, så skal du ikke bekymre dig i forhold til om der kommer told på dine produkter og du kan derfor roligt foretage en bestilling.