Har du brug for at væde ganen med noget finere end lagerøl fra fustage, gælder det om at finde en vinhandler, der sidder inde med ekspertisen til at give dig de rigtige smagsoplevelser i hænde. For til livets mange fester, varme retter og hjemlige fredagshygge får du brug for evigt nye vine, whiskyer, gins og tequilas. Hvilke drinks kan du fx prøve forskelligt inden for?

Tjek vinudvalg hos Uhrskov Vine

Rød- og hvidvine er et godt sted at starte, da de er den klassiske drink til såvel aftensmaden som finere lejligheder, når det indledende glas champagne er overstået. Søger du vinhandel med mange år på bagen, kan du fx prøve Uhrskov Vine i Herning. Siden 1895 har vinhandlen opbygget et godt renommé, der holdes ved lige, som den går i arv – se deres hjemmeside her.

Rødvin – rig smag eller ej?

Gode rødvine kan fx laves af Pinot Noir- eller Cabernet Sauvignon-druer. Førstnævnte giver en af de mest værdsatte vintyper i verden og byder på en smag, der ikke er nær så kraftig som ved andre rødvine, men fordrer nydelse. Sidstnævnte giver rig smag og har overflod af tannin.

Gode druesorter til hvidvine?

Er du til hvide vine, er brugen af Chardonnay-druer temmelig udbredt, men det er ingenlunde en altdominerende sort. Sauvignon Blanc giver vine med en forfriskende, tør smag, der enten kan være sød eller mere rå, hvor du virkelig mærker terroir på tungen. Udover disse to sorter er Riesling-druer værd at fremhæve – de giver en høj syrlighed og undertoner af tropisk frugt.

Alkoholfrie varianter af verdenskendt vin

Hvor vine er det oplagte valg, når målet er at sætte en drink på bordet, alle vil kunne lide, rammer den dog ved siden af, hvor folk ønsker alkoholfrie drinks. Heldigvis er der et stort marked inden for alkoholfri vin, der har samme smag som fx Riesling og Cabernet Sauvignon.