Juleaften er en stor aften for de fleste børn, hvor alting virker stort og overvældende for dem. I disse tider kan det være svært at være forældre for, hvordan skal juleaftenen håndteres? Disse ting kan du læse mere om her.

Undgå at lave sjov med børnene
Selvom det kan være fristende at drille børnene omkring, at de ikke får julegaver i år, eller julemanden ikke kommer forbi. Kan det være en god ide ikke at begive dig ud i dette, da det er med til at ’presse’ børnene. Din hensigt er ikke at presse børnene, men i stedet for at lave sjov. Dog bliver dette ikke opfattet sådan i børnenes øjne.

Juleaften skal være en dejlig aften for alle, hvor alting kører som planlagt. I har muligheden for at bruge tid og være i selskab med jeres tætteste.

Tips

  1. Et tip, som ikke kun gøre sig gældende juleaften, men hele december er, at du skal inddrage børnene i juleaktiviteter f.eks., når juletræet skal pyntes. Disse øjeblikke er store for børnene.

  2. Hos mange danske familier er juleaften lig med julegaver. Hvis I ikke tilbringer julen hjemme, kan det være en god ide aftenen inden, at I tager afsted at lægge julegaverne ud i bilen. Herved undgår du, at børnene opdager gaverne, og ser sig endnu mere nysgerrige på gaverne.

Hvornår skal pakkerne lægges under træet? Det er en god ide at vente til sidste øjeblik med at lægge pakkerne under træet for, at det ikke fanger børnenes fulde opmærksomhed fra begyndelsen.

  1. Inden den store aften kan der være god grund til at snakke med dine børn angående gaverne. Herved undgår I, at der opstår et stort kaos i form af, hvem der skal åbne gaver hvornår.

    For at undgå disse situationer kan det være en god ide at udpege en person, som giver en gave ad gangen.

  2. Julemanden forbindes med juleaften, hvor der ønskes ’glædelig jul’. Du kan derfor hoppe i et julemandskostume, og banke på døren. Når døren åbnes af børnene, vil du se store øjne af overraskelse.

Den almindelige sengetid

Aftal, at I holder juleaften tidligere end normalt. Herved har børnene mulighed for at være mere med, da børnene hurtigt bliver trætte. Hvis dine børn er helt små, skal du sørge for at overholde sengetiderne.

Et barn har en tendens til at huske, hvad der skete lige inden sengetid. Det er derfor bedre at putte dit barn ved normal sengetid for at undgå, at han/hun bliver for overtræt, og ikke får en god sidste tid på aftenen.