Det kan være svært at blive ved at være idérig, når det kommer til at skulle holde ferie i det danske. Især hvis du kan se, at dine nærmeste venner og familie igen i år er afsted på charterrejser. Heldigvis behøver ferie i Danmark ikke være en kedelig eller regnvåd affære – langt fra.

Det store blå

I Danmark er vi nemlig beriget med rigtig meget flot natur. Især vand er vi meget privilegerede altid at være i nærheden af, hvad end dette måtte være i form af hav, søer, åer eller en fjord. Derfor er en oplagt mulighed også at inkorporere vandaktiviteter i dine ferieplaner. Tag hele familien med ud at sejle i sejlbåd, kano eller kajak. I kan gøre en hel ferie ud af det ved at tage campingudstyr med og slå telt op undervejs. I næsten alle danske byer med tilhørende vand er det muligt at leje udstyr som f.eks. våddragter, kajak og kajakvogn. En kajakvogn er praktisk at have med de steder, hvor det ikke er muligt at kunne fragte kajakken hele vejen ned til vandkanten med bil og trailer. Dette er en god investering til dig, som vil dyrke kajak på længere sigt.

Undervisning

Bliver du nemlig grebet af f.eks. at sejle i kajak, er det flere steder i landet muligt at modtage undervisning i netop dette. Det kræver blot, at du bor et sted, der ligger nogenlunde tæt på et roligt farvand. Udstyret kan i mange tilfælde lejes af undervisningsudbyderen, og det vil også nogle gange være inkluderet i prisen for selve undervisningen. Efter noget tid kan du overveje om det giver bedre mening selv at investere i udstyr som våddragt, kajak og kajakvogn.

Dette er både en aktivitet, du kan dyrke alene, men du kan også tage din familie eller venner med, og få nogle hyggelige stunder ud af det sammen.