Fredensborg er en by billigende på Nordsjælland. Der er nok af oplevelser i Fredensborg. Byens navn er opkaldt efter Fredensborg Slot som ligger en smule vest for byens centrum. Slottet bør derfor være det første man besøger når man ankommer til byen. Fredensborg Slot er fra starten af 1700-tallet. Billedet af en italiensk landvilla var på tegnebrættet, da Frederik 4. begyndte byggeriet af sit barokslot. Slottet har en dertil fantastisk og idyllisk have. Den store, barokke slotshave er åben for offentligheden året rundt. Her kan man gå en tur i de naturskønne omgivelser og nyde det smukke slot. En helt særlig attraktion i slotshaven er Normandsdalen med 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere.

Vingesus på tæthold i Fredensborg

Falkonergården i Fredensborg er et besøg værd. Her bliver man ført igennem de fascinerende rovfugles univers. Der vil være både falke og ørne og gæsterne oplever de store rovfugle i tæt samarbejde med falkoneren lige oven over publikum i smukke naturomgivelser. Under den 1 time lange forevisning trænes rovfuglene og årtusinders jagttraditioner genoplives med fortællinger om falkonerfuglene. Træningen af falke, høge og ørne foregår i et område, som igennem næsten 1000 år har været danske konger og dronningers jagtmarker.

Få en ægte natur- og sanseoplevelse

I Fredensborg ligger også Bærhaven. Denne have er et stort område på 100.000m2 med åbne marker, smuk natur og uendeligt mange, velsmagende bær. Det er et perfekt sted at tage på picnic, gå en tur, eller bare slappe af og nyde de flotte omgivelser. Der er fyldt med lækre bær over hele området, som man frit kan plukke og spise. Alt efter sæson er der kirsebær, blåbær, stikkelsbær, solbær, ribs, immerbær, bærmispel, blommer mm. Her får man en ægte natur- og sanseoplevelse.