Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, når du har en stor familie. Der skal tjenes penge til husleje, mad, diverse og transport, hvilket hurtigt kan løbe op i mange penge om måneden. Samtidig har du heller ikke tiden til at arbejde hele ugen, da du også gerne vil have kvalitetstid med familien. Dette kan være en svær balance. Oplevelser koster penge, men penge koster tid.

Men hvis du nu ændrer dit tankesæt omkring økonomien, kan der måske være mange penge at hente. I stedet for at tænke på, hvordan du kan tjene mere, kan du i stedet fokusere mere på, hvor du kan spare. For hvad der er sparet, er tjent.

Tag et ekstra kig på transportudgiften

Transportudgiften er oftest en af de poster, der sluger mange tusind om måneden. Der skal nemlig betales forsikringer, benzin, afgifter samt de frygtede uforudsete værkstedsregninger. Sidstnævnte kan virkelig få budgettet til at vælte, og resultere i aflyste ferier og udflugter. Derfor kan du med fordel se på, om du kan spare penge på eksempelvis din forsikring eller din mekaniker. Du kan også øve dig i at køre mere økonomisk. Endelig kan du også undersøge mulighederne for at lease en bil. På den måde slipper du for de uforudsete værkstedsafgifter, men du kan stadig køre rundt i en fed bil. Det kunne eksempelvis være Audi leasing, hvis du nu er til tyske kvalitetsbiler.

Er der andre udgifter, hvor du kan spare?

Ovenstående tankegang kan du også bruge på andre poster i budgettet. Er der eksempelvis nogle streaming-abonnementer, du alligevel aldrig bruger? Eller er din indboforsikring alt for dyr? Det kan også være, at du kan finde et billigere sted at bo. Mulighederne for at spare er mange, og det handler mest om at se mulighederne i stedet for begrænsningerne.