Skal dit barn på idrætsefterskole eller en anden form for efterskole? Ikke nok med at det er en stor omvæltning for barnet, så er det også en stor omvæltning for forældrene. De skal nemlig give slip på deres barn, hvilket kan være svært. Her finder du flere gode råd til dig som efterskoleforælder.

  1. Giv vigtige informationer om dit barn fra starten af

En god idé er, at du allerede fra starten af giver efterskolen besked om vigtige informationer. Det kan eksempelvis være, at dit barn tager noget medicin, har en skavank eller noget helt andet. Dette kan hjælpe dig med at få ro i maven og være tryg ved, at dit barn er på efterskole.

  1. Hører du ikke noget, er det godt

Dit barn vil bruge rigtig mange kræfter på at falde godt til i starten, hvorfor du måske ikke vil høre så meget fra ham eller hende. Det kan endda være, at du slet ikke hører noget. Det skal du se som noget positivt. Fortæl dit barn at han eller hun bare skal ringe eller skrive til dig, når der er tid og overskud til det.

  1. Snak med andre

Huset kan hurtigt føles meget tomt og ensomt uden dit barn. Det skal du naturligvis ikke belemre dit barn med, da det kan ende med at give ham eller hende dårlig samvittighed. I stedet skal du snakke med andre om dette. Det kan være barnets anden forælder eller en god ven.