Langt de fleste danske statsborgere er vokset op med den danske folkeskole som hjemsted for deres tidligste indlæring og fællesskabsoplevelser – og så er der de, der har gået på privatskole og måske i nogen grad har haft anderledes oplevelser.

Der er fordele og ulemper ved begge ting, og der er ikke en løsning der kan siges at være bedre end den anden. Når alt kommer til alt, er det en smagssag, men vi vil alligevel i denne tekst gennemgå nogle af fordelene ved at vælge privatskole frem for regulær folkeskole og hvilke muligheder det i så fald giver.

Fordelene ved privatskole er alsidigheden i valget

Det kan være at du for eksempel kigger på privatskole holbæk, og gerne vil være klogere på, hvad det handler om.

Med en privatskole har du i højere grad mulighed for at vælge, hvilken retning undervisningen skal tage. Har du f.eks. et barn, som er meget kreativt, det kunne være indenfor billedkunst eller musik, kan du vælge en skole, som specialiserer sig i disse fag, og derved give dit barn mulighed for virkelig at dyrke sin passion.

Retningen for privatskolen kunne også være mere spirituel. Herunder hører selvfølgelig religion, hvilket flere privatskoler dyrker og brander sig på, men privatskolen kunne også være baseret på idéerne fra en bestemt tænker, som I identificerer jer med derhjemme.

Du skal dog være opmærksom på

Det er vigtigt at overveje, om valget om at tage på privatskole vil gøre dit barn mere snæversynet og stoppe dem fra at møde flere forskellige slags mennesker. Der vil altid være nogle samfundslag, der ikke har samme mulighed for at vælge privatskole, som du måske har, og dit barn vil ikke blive præsenteret som problematikker som denne på en privatskole, medmindre I derimod har øget fokus på det f.eks. i hjemmet. Alsidighed er også vigtig!