Drømmer du om at starte på en uddannelse? Så kan det være, det efterhånden er længde siden, du har fundet ud af, at der ikke er nogle af de statsfinansierede uddannelser, der interesserer dig. Så skal du måske til at se på, om drømmeuddannelsen i virkeligheden kunne kræve egenbetaling, og om det kunne være det rigtige valg for dig.

Hvis du ved, at din drømmeuddannelse vil koste mange penge, så kan du overveje at lån 50000 til den.

Hvorfor tage en uddannelse med egenbetaling?

I Danmark er mange vant til, at de helt gratis kan tage en uddannelse. Det vil sige, at det selvfølgelig er betalt igennem vores skat. Men det betyder ikke, at disse gratis uddannelser altid er de rigtige for den enkelte.

I nogle andre lande er det helt almindeligt med egenbetaling. Derfor er det måske slet ikke så ukonventionelt at benytte sig af.

Der findes nogle gode muligheder med egenbetalte uddannelser både herhjemme og i udlandet. Det kan være værd at overveje, hvis du gerne vil uddanne dig.

Sørg for økonomisk sikkerhed

Med egenbetaling er du selvfølgelig nødt til at have styr på økonomien. Det kan i nogle tilfælde give god mening at tage et lån til at betale for en uddannelse. Men det bør allerhelst være din sidste udvej.

Inden du tager et lån, skal du være fuldstændigt klar over, hvordan du vil betale det af. Det er ikke sikkert, at det kan ske, mens du er under uddannelse. Men er du helt sikker på, at det også vil kunne lade sig gøre, når du er færdiguddannet?

Et lån skal altid kun tages efter meget grundige overvejelser. Sørg for at se på ÅOP, og lav en plan for, hvornår og hvordan du vil betale det af.

Det bedste, du kan gøre, er faktisk i stedet at spare op til din drømmeuddannelse.