Som forælder er det ikke altid nemt, når der skal tages store beslutninger. Det kan for eksempel virke som en meget stor beslutning, hvis dit barn ønsker at tage på efterskole i 9. klasse. Efterskole er en mulighed for dit barn, som virkelig kan være med til at styrke deres karakter og gøre dem mere selvstændige – læs videre her for at finde gode råd til, hvordan du finder efterskole til dit barn.

Undersøg efterskoler

Der er forskellige ting, der er gode at gøre, når du skal vælge den efterskole, som dit barn skal på i 9. klasse. Det er for eksempel en god ide at undersøge en hel del forskellige efterskoler, så den bedst mulige kan findes. Det handler nemlig om at finde et sted, hvor dit barn føler, at han eller hun vil trives – find for eksempel 9. klasse efterskole her.

Du kan eventuelt starte med at undersøge efterskoler, som ikke er alt for langt væk. Selvom det som forælder kan være svært, kan det også være en god ide at undersøge efterskoler, som er lidt længere væk – det kan jo være, at det er en af disse efterskoler, som dit barn vil trives bedst på, selvom det er langt væk hjemmefra.

Tag til åbent hus

Det er svært at vurdere hvorvidt den enkelte efterskole passer til dit barn, hvis I ikke besøger den. det er derfor vigtigt, at I tager til åbent hus eller efterskolernes dag, så dit barn kan besøge efterskolen, og mærke efter, om det er et sted, som han eller hun har lyst til at gå på.

Til åbent hus vil der være mulighed for ikke kun at høre om efterskolen, men også se de forskellige lokaler, værelser og så videre. Der vil også ofte være mulighed for, at dit barn kan snakke med de nuværende elever, og finde ud af mere om fællesskabet og det sociale aspekt af skolen.

Tag disse ting i betragtning

Når der skal vælges efterskole, er der forskellige ting, der er gode at have med i sine overvejelser. Det er for eksempel en god ide at tage linjer og valgfag på de enkelte efterskoler i betragtning, når valget skal tages.

På den måde kan der nemlig findes en efterskole som tilbyder de fag eller den linje, som dit barn synes ville være spændende.