Første skoledag er en stor begivenhed for både barn og forældre. Men inden den store dag kan du hjælpe med at gøre dit barn klar på bedste vis. Så hvordan forbereder du dit barn til første skoledag?

Tag forbi skolen

Det er altid en fordel at besøge skolen inden skolestart. Hvis I ikke bliver inviteret forbi af lærerne inden første skoledag, så kan du vælge at tage et smut forbi skolen sammen med dit barn. Det er en god idé, så dit barn kan se skolen, legepladsen og måske endda også klasseværelset.

Snak med dit barn om skolestart

For et barn kan det virke overvældende at starte i skole. Derfor bør du snakke med dit barn om, hvad der kommer til at ske, og hvad han eller hun kan forvente. Giv dit barn plads til at snakke om sine følelser omkring skolestarten. Du kan eventuelt fortælle, hvordan du havde det, da du skulle starte i skole som barn eller endda som voksen.

Køb skoleudstyr sammen med dit barn

Det er naturligvis også vigtigt at have alt det rette udstyr. Du kan tage dit barn med på en shoppetur, hvor I sammen kan vælge de forskellige ting. Der er brug for alt lige fra et penalhus til en madkasse, en drikkedunk, skriveredskaber og en skoletaske. Det vil helt sikkert være sjovt for dit barn at få lov til at vælge, hvad han eller hun gerne vil have. Du kan prøve at tage et kig på skoletasker fra BR.