Går du – eller dit barn – og overvejer at tage på efterskole? Læs med her og find ud af, hvorfor et efterskoleophold er en god idé.

Efterskoler skaber selvstændige unge mennesker

Efterskoler dækker normalt over 8., 9., og 10. klasse, og det er således for børn i aldersgruppen 12-16. Det, der adskiller efterskoler fra den almindelige folkeskole, er jo, at når man går på en efterskole, så bor man på skolen. Man lærer selvstændighed ved at man skal rydde op efter sig selv, gøre rent og selv sørge for at møde til tiden. Der er ingen mor, der vasker ens tøj, rydder op og gør rent, men man får dig serveret mad i en kantine. Man skal dog bidrage til alting, og man kommer derfor hjem som et selvstændigt individ, der kan klare sig selv i den virkelige verden. Det er uden tvivl en værdifuld evne senere i livet.

Efterskoler giver dig mulighed for at fordybe dig i din interesse

Der findes efterskole med mange forskellige fokusområder, og nogle efterskoler har også flere fokusområder. Der kan for eksempel være efterskoler med fokus på musik, dans og teater og efterskoler med fokus på sport eller e-sport. Der findes således en efterskole for enhver, og du kan uden tvivl finde en efterskole, der har det rigtige fokus, så du kan fordybe dig i det, du elsker. Det samme er ikke altid tilfældet i den traditionelle folkeskole, som har nogle andre regler, de skal leve op til med børn, der har vidt forskellige interesser.

Efterskoler kan give sproglige kompetencer

Ligesom der findes efterskoler med fokus på musik og dans, så findes der også mere boglige efterskoler, som har fokus på sprog – de såkaldte internationale efterskoler. De sproglige kompetencer er nogle af de absolut vigtigste i vores samfund, og det kan derfor være en kæmpe fordel at gå på en international efterskole, hvor man virkelig lærer sproget at kende. Denne type efterskole kaldes ofte også for rejse efterskole, fordi de har gjort rejser til udlandet til en integreret del af skolen. De tilbyder nemlig rejser, hvor man kan benytte sine sproglige kompetencer i praksis i et land, hvor det rent faktisk tales af befolkningen. Det er en helt igennem fantastisk og unik måde at få sproget ind under huden på.