Barnets første dag i skolen er en stor dag – og det er både for barn og forælder. For barnet er det begyndelsen på et helt nyt kapitel, mens det for forældrene kan være lidt vildt, at deres barn allerede er blevet så stor, at det er tid til, at de skal i skole. Der er også nogle ting, der lige skal være styr på, inden barnet er klar til at drage i skole for første gang – det kan du læse mere om herunder.

Skoletasken

Det er en af de helt klare ting, der skal købes, inden barnet er skoleklar. For det første er det svært at gå i skole uden en skoletaske, men det er også en stor oplevelse for barnet at få sin første skoletaske, og det er noget, børnene plejer at gå meget op. Det er vigtigt at barnet får en skoletaske, som de er glade for – det kan gøre en skolestart svær, hvis barnet møder op i skolen med en skoletaske, som ikke ser sådan ud, som de godt kunne tænke sig.

Penalhuset skal fyldes

Noget andet der betyder rigtig meget for et barn, inden det starter i skole, er at få fyldt penalhuset op. Der skal gerne både være blyanter, farver, tuscher, viskelædere, linealer og hvad der nu ellers hører til. Barnet skal være udrustet til alle de opgaver, der nu måtte komme, og det kan også være en god social start, hvis barnet lige kan låne en blyant ud til sidekammeraten.

Hjemmesko til skofrie skoler

Flere og flere skoler begynder at indføre et koncept om at være skofri – men det er ikke sikkert at du som forælder lige synes, at barnet skal gå rundt kun med strømper på i skolen. Derfor kan du kigge på et stort udvalg af hjemmesko til børn og finde nogle, der kan bruges.